Vergadering Excursie 08-09-2017

Home > Wat doet de raad? > Vergaderingen > Vergadering Excursie

Vergadering Excursie 08-09-2017

RSS
Locatiegegevens vergadering
Plaats:Noord-Holland
Tijd:08:30-21:30

Op vrijdag 8 september 2017 vond de jaarlijkse raadsexcursie plaats.

Dit jaar is een bezoek gebracht aan de gemeente Hollands Kroon in de kop van Noord-Holland. De gemeente is gevormd door de fusie van de voormalige plattelandsgemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer. Deze samenvoeging was nodig om de maatschappelijke rol in een veranderende samenleving goed op te pakken. Dit doet de gemeente aan de hand van een vernieuwende en innovatieve strategische visie, organisatievisie en dienstverleningsvisie. Hierin staan het versterken van verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid centraal. Na presentaties over 'de raadsacademie' (in deze academie worden cursussen aangeboden aan raadsleden) en de organisatiestructuur van de gemeente is nog een bezoek gebracht aan het Kroondomein (het gemeentehuis).

In de te downloaden stukken vind u de presentatie gegeven door mevrouw Joke van der Plas, tijdelijk griffier gemeente Hollands Kroon. Hieronder de link naar de prezi presentatie gegeven door de heer Franklin Wijga, directeur bij de gemeente Hollands Kroon.

http://prezi.com/t1k5jmsrrhae/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

In de middag is de raad op bezoek geweest bij het informatiecentrum 'Zand tegen Zee' in Petten. In de tentoonstelling 'Zand tegen Zee' is de raad geïnformeerd over het nieuwe strand en duingebied, de Hondsbossche Duinen, wat is ontstaan door de versterking van de kust met zand uit zee. De kust is hier veilig en mooi geworden! Dat het mooi is geworden heeft de raad zelf kunnen ervaren tijdens een wandeling door de duinen en over het strand te maken.